Krav Maga lajina

Krav Maga on israelilainen, alun perin sotilaskäyttöön suunniteltu, yksinkertainen ja suoraviivainen itsepuolustusmenetelmä.

Menetelmässä on yhä erotettavissa kolme hieman toisistaan poikkeavaa näkökulmaa harjoittelulle: sotilaskäyttö, viranomaiskäyttö ja itsepuolustuskäyttö. Sotilaskäytön ja itsepuolustuskäytön periaatteet ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta itsepuolustuskäytössä tulee korostuneesti esille lainsäädännön huomioonottaminen.

 

Harjoittelu - itsepuolustusnäkökulma

Menetelmässä harjoitellaan miten irrottautua otteista ja kuinka torjua lyönti- sekä potkuhyökkäyksiä, jotka toimivat myöhemmin pohjana erityyppisiä aseellisia hyökkäyksiä vastaan toimimisessa. Puolustautumista harjoitellaan soveltaen samantyyppisiä ratkaisuja eri lähtökohtatilanteisiin. Krav Maga valmistaa henkilön puolustautumaan niin maassa, pystyssä, valoisassa ja pimeässä, kuin liukkaalla, pehmeällä ja kovallakin alustalla. Mitä runsaammin aikaa harjoitteluun käytetään, sen haastavampiin olosuhteisiin voidaan edetä ja huomataan kuinka sama toimintamalli pelaa!

Nykyaikaiseen itsepuolustusharjoitteluun kuuluu olennaisena osana myös viestinnän harjoittelu puheella ja keholla. Oppiminen on nopeaa, kun harjoiteltava reagointimalli (”tekniikka”) sidotaan realistiseen tilanteeseen eli ”skenaarioon”.

 

Kenelle Krav maga sopii?

Krav Maga on tarkoitettu kaikille yli 16 vuotta täyttäneille puhdasmaineisille henkilöille. Laji sopii sekä naisille että miehille. Krav Magan ominaispiirre on, että se mukautuu yksilön mukaan käytettäväksi välineeksi. Tällöin esim. polvivamma, joka estää joidenkin harjoitteiden tekemisen, ei muodostu kynnykseksi aloittaa Krav Maga -harrastusta. Täytyyhän sinun kyetä puolustamaan itseäsi vammasta huolimatta, eikö?

Useasti kysytään vaadittavaa kuntotasoa. Harjoitukset rakentuvat yksilöllisesti eli jokainen ”taistelee” itseään vastaan ja ryhmässä itsensä ylittäminen on helpompaa. Rohkeasti salille mukaan toimintaan ja siinä se kunto kasvaa ikään kuin huomaamatta!

Osittainen lähde: Suomen Krav Maga liitto

Krav Maga - Tehokasta ja suoraviivaista itsepuolustusta

HARJOITUSAJAT

 

Nuorten Krav Maga alkeiskurssi

Maanantaisin klo 16:30-17:30

 

Krav Maga alkeiskurssi ja jatkoryhmä

Maanantaisin klo 18:45-20.00

Keskiviikkoisin klo 18:45-20:15

 

Kuntonyrkkeily

Maanantaisin klo 17:30-18:45

 

Kevätkausi 2024

8.1.-15.5.2024, hinta 125 €

Logo Suomen Krav Maga liitto
Suomen Krav Maga liitto