Harjoittelusta yleisesti

Varusteet

Harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti tatamilla, vaatetukseksi käyvät normaalit urheiluvaatteet kuten verryttelypuku. Alkulämmittelyn aikana on hyvä olla pitkähihainen takki / collegepusero ja itse treenin aikana esim. T-paita. Harjoituksiin ei kannata laittaa sitä rakkainta treenipaitaa koska esimerkiksi vaateotteista vapautuessa saattaa paidan saumat hieman elää.

Salilla on useita erilaisia harjoittelualustoja (painimatto, ruohomatto, kova-alusta) joissa voi harjoitella painitossuilla tai vastaavilla pehmeäpohjaisilla ns. voimistelukengillä. Perinteisillä kovapohjaisilla sisäpelikengillä ei valitettavasti voi tatamille tulla. Harjoittelu onnistuu hyvin myös ilman jalkineita. Juomapullo ja mahdollisesti hikipyyhe on hyvä varata mukaan.

Mikäli haluat hankkia painikengät, niin vaihtoehtona on lukuisia verkkokauppoja. Yleisimmät merkit ovat Adidas ja Asics. Hinnat n. 50 € - 100 €. Adidas on malliltaan hieman suipompi ts. teräväkärkisempi ja kapeampi kuin taas Asics on pehmeämpi, pyöreämpi kärkinen ja leveämpi. Kattava Adidas valikoima on nähtävissä ainakin www.painikamaa.com verkkosivulla. Tampereen Lielahden urheilukaupoista löytyy painitossuja joita pääsee sovittamaan. Itselläni on ollut käytössä molempien merkkien tossuja ja henkilökohtaisesti pidän enemmän Asics tossuista. Sopivuus selviää tietenkin vain kokeilemalla ja käyttämällä.

Peruskurssin aikana suositellaan käytettäväksi/hankittavaksi vähintään alasuojat ja mahdollisesti myös hammassuojat. Esimerkiksi jääkiekossa käytettävät soveltuvat hyvin. Peruskurssin voi suorittaa myös ilman näitä varusteita. Varusteiden hankkimisesta voi tiedustella valmentajalta.

Harjoittelumaksun maksaminen

Harjoituskauden hinta on 110 € ja se maksetaan tilille:
Nordea FI30 1153 3500 / Pekka Arhenius
Viite: Osallistujan nimi ja Krav Maga peruskurssi / Krav Maga jatkoryhmä
Mikäli tarvitset maksujan pidennystä / haluat maksaa osissa tai käteisellä niin ota yhteyttä: Pekka Arhenius.

Ilmoitathan jos et jatka kurssia toisen harjoituksen jälkeen jotta vapautuneelle paikalle voidaan ottaa toinen harrastaja. Kaksi ensimmäistä harjoituskertaa ovat aina ilmaisia ns. tutustumiskertoja.

Lajiliiton lisenssi

Vyökokeisiin osallistuttaessa on harjoittelijalla oltava voimassa oleva Suomen Krav Maga liiton lisenssi. Ohjeet lisenssin hankkimiseen löytyvät liiton verkkosivuilta www.suomenkravmagaliitto.fi ja valikosta "Krav Maga" kohta "vakuutus".

Lajiliiton tapaturmavakuutus

Kurssin hinta ei sisällä vakuutusta. Jokainen harjoittelija harkitsee itse tarpeen vakuutukselle. Suomen Krav maga liiton harjoittelulisenssi yhteyteen voi ostaa myös vakuutuksen. www.suomenkravmagaliitto.fi. Kannattaa myös tarkastaa korvaako esim. oma olemassa oleva vakuutusturva myös urheilutapaturmat kamppailulajeissa. Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat myös tapaturmavakuutuksia.

Suomen Krav Maga Liitto ja Suomen Potkunyrkkeilyliitto tarjoavat jäsenilleen edullista SuomiSport lisenssivakuutusta. Vakuutusjakso on kalenterivuosi. Huomioi, että lisenssi on saman hintainen riippumatta siitä missä kohtaa vakuutuskautta se ostetaan. Lisenssi kannattaa siis hankkia heti vuoden alussa.

Harjoitusturvallisuus

Kaikki korut ja lävistykset on hyvä poistaa ennen harjoituksia. Mikäli lävistys on sellainen, että sitä ei voi poistaa (uusi tai esim. ihonalainen) niin se on hyvä teipata päälle esim. urheiluteipillä tai muulla vastaavalla joustamattomalla kangasteipillä. Valkoista joustamatonta urheiluteippiä myydään urheiluliikkeissä tai apteekissa.

Huomioi harjoittelussa aina myös harjoitteluparisi taitotaso. Hyvässä pariharjoitteessa molemmat harjoittelijat nauttivat tekemisestä ja oppimista syntyy molemmille.

Hämeenkyrön Sanomat 12.1.2016

Hämeenkyrön Sanomat 12.1.2016