Harjoittelusta yleisesti

Varusteet

Harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti pehmustetulla alustalla, vaatetukseksi käyvät normaalit urheiluvaatteet kuten verryttelypuku. Alkulämmittelyn aikana on hyvä olla pitkähihainen takki / collegepusero ja itse treenin aikana esim. T-paita. Harjoituksiin ei kannata laittaa sitä rakkainta treenipaitaa koska esimerkiksi vaateotteista vapautuessa saattaa paidan saumat hieman elää.

Salilla on useita erilaisia harjoittelualustoja (painimatto, ruohomatto, kova-alusta) joissa voi harjoitella painitossuilla tai vastaavilla pehmeäpohjaisilla ns. voimistelukengillä. Perinteisillä kovapohjaisilla sisäpelikengillä ei valitettavasti voi salilla harjoitella. Harjoittelu onnistuu hyvin myös ilman jalkineita. Juomapullo ja mahdollisesti hikipyyhe on hyvä varata mukaan.

Mikäli haluat hankkia painikengät, niin vaihtoehtona on lukuisia verkkokauppoja. Yleisimmät merkit ovat Adidas ja Asics. Hinnat n. 50 € - 100 €. Adidas on malliltaan hieman suipompi ts. teräväkärkisempi ja kapeampi kuin taas Asics on pehmeämpi, pyöreämpi kärkinen ja leveämpi. Kattava Adidas valikoima on nähtävissä ainakin www.painikamaa.com verkkosivulla. Tampereen Lielahden urheilukaupoista löytyy painitossuja joita pääsee sovittamaan. Itselläni on ollut käytössä molempien merkkien tossuja ja henkilökohtaisesti pidän enemmän Asics tossuista. Sopivuus selviää tietenkin vain kokeilemalla ja käyttämällä.

Peruskurssin aikana suositellaan käytettäväksi/hankittavaksi vähintään alasuojat ja mahdollisesti myös hammassuojat. Esimerkiksi jääkiekossa käytettävät soveltuvat hyvin. Peruskurssin voi suorittaa myös ilman näitä varusteita. Varusteiden hankkimisesta voi tiedustella valmentajalta.

Hämeenkyrön Sanomat 12.1.2016

Yhteistyössä

www.primefighters.fi
www.toptenfinland.fi